Grimsås idag

Grimsås är ett fint litet samhälle som ligger i Västergötland, nära gränsen till Småland. Att vara bosatt här har många fördelar. Företaget Nexans Sweden AB erbjuder många arbetstillfällen och inom en halvtimmas pendlingsavstånd nås ett stort antal företag i olika branscher. I samhället finns förskola, låg- och mellanstadieskola och ett rikt föreningsliv.

Fotbollsklubben Grimsås IF, som är historiskt känd från 60-talet, har en väl fungerande barn- och ungdomsverksamhet. Vi har en Bassängförening som driver simskola i vår utomhusbassäng och håller den med badvakter under skolans sommarlov. IKO Fritid´s anläggning vid Fritidsstugan är ett fritidsområde som erbjuder många möjligheter för olika aktiviteter, t.ex. elljusspår, tennisbana, bangolf, boulebanor och beachvolleyplan på sommaren och på vinterhalvåret finns spolad skridskobana, preparerade skidspår och pulkabacke. Här finns också omklädningsrum med bastu och en fin grillplats.

För den naturintresserade ger omgivningarna goda möjligheter till fiske, jakt, svamp-, bärplockning och skogspromenader m.m.

Utöver allt detta så är huspriserna än så länge låga och samhället är tryggt och lugnt. Man kan ärligt påstå att Grimsås är perfekt för barnfamiljer, men passar också alla andra som värdesätter trygghet, jobb och en aktiv och sund fritid. Vi lovar att man slipper hektisk trafik och bekymmer att hitta lediga parkeringsplatser.